Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Wijze Mannen van De Walvisch

Wijze mannen Diner 29, 13 december 2014

Onze gastheren Hamel en Ollie hadden de Herenhoeve De Steenbock te Sinderen afgehuurd voor 13 en 14 december. Een weekend dat volledig in het teken stond van het faciliteren van het centraal stellen van de essentie van ons wijze mannen bestaan oftewel reflecteren op onszelf en discussieren over onze toekomst.

Presentielijst als volgt; Ollie, Hamel, Rens, Rik, Marc, Klaas, Dick, Paul, Fridjof, Hylke, Reinout, Remco, Erik, Guus, Luuk, Juan, Frans. Niet aanwezig; Eddy en Ricardo. Met Eddy gaat het naar omstandigheden goed en in zijn mailtje uit Singapore beloofde hij;" I'll be back" volgend jaar en dat hopen we allen van harte. Ricardo had te dealen met een last minute change in zijn piloten rooster en kon helaas niet aanwezig zijn.

We waren verzocht om stipt om 14:00 uur aanwezig te zijn voor het eerste programma onderdeel.

Onder het mom van 50 plussers kunnen beter niet met echte munitie schieten had Hamel de

geweren laten ombouwen tot laser shotguns. Geen kogel, geen kruit, geen terugslag en 100% veilig! Heel aangenaam dichtbij De Steenbock aan de overkant van de weg stond een kleiduif werpmachine met scorebord opgesteld.

We hebben een aantal geinige schietspelletjes gespeeld waarbij je duidelijk kon zien wie er al een aan de refractiechirurgie is geweest, wie niet of waar het recent mislukt was.

Uiteraard deed onze marinier Guus het niet slecht en ook de oude jagers Paul, Juan, De Bolle, Luuk en Reinout schoten vele duifjes raak.

Na een uurtje hadden we het koud en staken de weg weer over om de haarden en sauna aan te zetten voor een borreltje en een goed gesprek in de `Herenhoeve".

In de Herenhoeve De Steenbock voorzien van zwembad, sauna, perfecte eetzaal en keuken was er vervolgens tijd om bij te praten en de nodige voorbereidingen te treffen voor het WMD2014. Onze 29ste- jaargang alweer. De taakverdeling was als volgt:

Borrel

 Diverse happen en snacks (frituurpan zelf meenemen): Klaas en Dick

 Bier en (beetje) frisdrank: Paul

Diner

 Cocktail ‘van het huis’: Hamel

 Wijn wit: Fridjof

 Koud voorgerecht: Hylke

 Warm voorgerecht en/of soep: Reinout

 Spoom: Erik

 Wijn rood: Guus

 Vlees: Marc en Rik

 Aardappelen: Ollie

 Warme groente: Remco

 Dessert (eigengemaakt): Luuk

 Koffie, cognac (en andere likeuren), chocolade/pralines en sigaren: Frans

Volgende dag

 Ontbijt (uitgebreid): Rens en Juan

 Opruimen en afwassen: Ricardo. (Pronkie moet volgend jaar extra hard werken bij Klaas in de schuur)

Het pre-diner gebeuren bestond uit een uitgebreid sauna en zwembad bezoek. Bovendien werden de flessen rood en bieren opgetrokken bij de open haard.

Hard aan het werk in de keuken met Hert en alle andere gangen. Zie hieronder

Smoking aan, tafel mooi gedekt en klaar om aan tafel te gaan

Hamel opende als vanouds het Wijze Mannen Diner 29 met zijn vermaarde cocktail. Hij had er dit jaar extra vitamines in gedaan waardoor de cocktail minder straf was en wegdronk als limonade. Het bleek echter dat vele wijze mannen de avond lijfelijk en geestelijk zouden gaan volmaken. Hamel refereerde in zijn speech aan het thema van de avond; Reflectie. Verder wees hij ons als senior executive van een grote ziektekostenverzekeraar erop om vooral niet onze medicijnen te vergeten.

In het kader van het thema reflectie werden er vele mooie voorbeelden en adviezen gegeven in de tafelredes van de wijze mannen. Reinout verdient een speciale vermelding aangezien hij dit jaar op zijn fiets, in volledige reflectie, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella heeft afgelegd.

Het eten was heerlijk, de speeches voortreffelijk, de wijnen en likeuren top.